De grote verbouwing

Onze nieuwe showroom is af! We zijn ontzettend trots en blij met het resultaat. Ons team heeft heel hard gewerkt om deze showroom te realiseren. We nemen u graag mee in het proces dat we als team hebben doorlopen.

Inspiratie uit Keulen

Dit verhaal begint in januari. De verbouwingsplannen zijn er, maar ze moeten nog in detail uitgewerkt worden. Dit weten we zeker:

  • We worden dealer van Hülsta Solid
  • Er komt meer Now! By Hülsta in de showroom
  • De wanden in de showroom krijgen een lichte, warme tint
  • Het donkergrijze tapijt gaat eruit, er komt een gladde epoxyvloer voor in de plaats

Met deze kennis in het achterhoofd reizen we naar Keulen voor imm, een grote beurs voor interieurontwerpers. Op deze prachtige beurs doen we nieuwe inspiratie voor kleuren. Ook bestellen we de nieuwe Leolux bank Flint en de fauteuil Hilco.

collage interieur

Één van de collages die we na ons bezoek aan de beurs maakten

Na een geweldige dag in Keulen kunnen we verder met onze plannen. We verzamelen foto’s en onze favoriete ideeën. Hiervan maken we collages voor de stijl die we voor iedere hoek van de winkel in gedachten hebben. De bestaande meubels moeten een nieuw plekje krijgen en de nieuwe meubels moeten geïntegreerd worden.

Het is een puzzel, maar onze ideeën krijgen langzaam maar zeker een vaste vorm. De winkelindeling is er. Tijd om te starten.

Bikkelen en shoppen

Op zaterdag 2 maart begint het echte werk. Het is gelijk bikkelen: alle meubels worden van beneden verplaatst naar boven. Maandag wordt het tapijt verwijderd en wordt een start gemaakt met de nieuwe vloer.

De vloer wordt gelegd.

Door de werkzaamheden aan de vloer kunnen we geen kant op in de winkel. Dit is daarom de ideale week om voor accessoires te gaan shoppen. Samen gaan we op stap en kopen we voor ieder hoekje van de showroom passende accessoires.

Accessoires zijn een ontzettend belangrijk element in onze showroom. We kunnen niet constant nieuwe meubels in de winkel zetten, dat is niet duurzaam. Met accessoires kunnen we wél altijd inspelen op de laatste trends. Door te combineren met de meubels die we al hebben, houden we de showroom fris en up-to-date.

Vloer, check. Accessoires, check. De kop is eraf!

Een magazijn vol verf

Het is 12 maart. De vloer is droog en liters verf staan op ons te wachten in het magazijn. Het verfteam (Geertje en Nelleke) kan aan de slag.

Het eerste punt op de agenda: de buitenwand lichter maken. En dat is gelijk een groot succes! Ineens zie je door de etalage de achterkant van de winkel. Een motiverend begin, maar we zijn er nog niet… De komende twee weken verven we iedere dag.

Ondertussen regelt Jacco het technische werk. Hij plaatst extra wanden, zorgt voor de verlichting en helpt Klaas en Cees bij het opbouwen van de Now! By Hülsta-wanden. Ondertussen proberen we de winkel netjes te houden, we zijn namelijk gewoon open.

Jacco bouwt een keuken

Op 23 maart halen we de keuken op de tweede etage uit elkaar om hem naar beneden te verplaatsen. De keuken wordt nu te weinig gebruikt, en daar willen we verandering in brengen. Als de keuken beneden is, zullen we hem sneller voor onszelf gebruiken. Daarnaast gaan we de keuken gebruiken voor borrels en shows.

De keuken ligt in stukken beneden. Het is aan Jacco om er weer een functionerend geheel van te maken. Hij is niet helemaal zeker van de zaak, maar uiteindelijk komt het goed. In de loop van de week staat er dankzij Jacco een volledig functionerende keuken in de showroom.

De laatste loodjes

Ondertussen is het alweer april. We draaien onze stoffeerhoek een kwartslag zodat deze kan worden samengevoegd met de tekenhoek. Dat is nu onze ontwerpstudio. Een plek waar onze stylisten veel werken.

Jacco kort de balie in, deze past nu een stuk beter.

De ruimtes die klaar zijn, worden langzamerhand gevuld met meubels. Het begint weer op een echte showroom te lijken.

Als alle banken, fauteuils en kasten op hun plek staan, kan het afstylen beginnen. We decoreren de hele winkel opnieuw. Met accessoires en planten creëren we in de winkel een warm thuisgevoel.

Accessoires maken de showroom af.

Nieuwe showroom

Op 11 april is het eindelijk zover. De showroom kan aan de buitenwereld gepresenteerd worden.

We hebben een kleurrijke showroom, zonder dat het te druk is. Om de rust te bewaren hebben de vloer en wand dezelfde kleur. Panelen op de wanden geven ons de mogelijkheid om alsnog te spelen met kleuren. Dankzij de panelen kunnen we kleuren gemakkelijk aanpassen op de laatste trends.

Iedere ruimte heeft een eigen sfeer. Je loopt van rood, naar donkergroen, naar rustige aardetinten en dan pastel. We hopen dat er voor iedere klant een hoekje is waar ze zich echt thuis voelen.

Aan het begin van de winkel hebben we een sfeerpresentatie gemaakt. Deze zullen we regelmatig veranderen. Zo krijgt u iedere keer als u de showroom binnenstapt weer een nieuwe eerste indruk.

Ook op de eerste etage is wat nieuws te vinden: de Hülsta Solid. We zijn de eerste dealer in Nederland met dit prachtige merk in de showroom. Daar gaan we binnenkort meer over vertellen.

Wilt u zelf de resultaten van onze inspanningen komen bekijken? We ontvangen u graag in onze nieuwe showroom! Kom en ontdek in welk hoekje u zich het meest thuis voelt.

Bekijk de nieuwe showroom: