Woontrends 2019

Wij luiden 2019 in met de woontrends voor het komende jaar. En wel met een eerste blog op de website van Speksnijder.com!

Vilt, garen, porselein, hout, papier en alles uit de natuur zijn de materialen waarvan de accessoires dit komende jaar van gemaakt zijn. Eigenlijk zagen wij deze trend al in 2018, maar deze zet door in 2019. Een Instagram-proof huis is steeds populairder, online je huis aan de wereld laten zien is voor steeds meer mensen belangrijk. Hierdoor is opvallen moeilijker dus zien we steeds gewaagdere dingen. In 2019 gaat het allemaal om een mix en match van kleuren, materialen en functies. Onverwachte combinaties dus in functionaliteit, decoratie en rituelen. Een balans tussen kleurrijk, spannend, warm en puur.

Om die nieuwe trends toe te voegen, hoef je echt niet je hele interieur om te gooien. Dat kan al met een nieuwe kleur of een paar simpele details. Wij vertellen graag hoe je deze trend ook op een simpele of unieke manier kunt toevoegen aan jouw huis.

1. Voeg een kleur toe. Namelijk: Spiced Honey

De kleur van het jaar 2019 is uitgeroepen door Flexa: Spiced Honey, het is een warme kleur die op veel manieren toepasbaar is in diverse woonstijlen. Stylisten kunnen hier diverse kanten mee op. Spiced Honey laat zich goed combineren met vrijwel alle kleuren maar komt het best tot zijn recht in een uitgebreid kleurenpalet. Neem zeker een kijkje op de website van Flexa voor tips en inspiratie voor het toepassen van Spiced Honey. Het is een kleur die we het komende jaar veel terug gaan zien in interieurs, het geeft namelijk het natuurlijk pure gevoel van warmte en komt rechtstreeks uit de natuur. Met je ogen dicht waan je je in een rotsachtig gebergte en ervaar je de rust die het uitstraalt. Zo komen we ook gelijk bij een andere trend die we in 2019 veel terug gaan zien ‘’Down tot Earth’’.

2. Down to Earth

Bij de trend Down to Earth wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Leder, hout, klei, metalen, kruk, keramiek en diverse soorten natuursteen zien we in veel producten terug. De producten worden het liefst duurzaam gemaakt en zijn te recyclen. Speksnijder wil men in de showroom ook bewust maken van de mogelijkheden. De wandmeubels van Hülsta zijn bijvoorbeeld erg duurzaam en dragen het label van De Blauwe Engel. De Blauwe Engel is een Duits label voor alles wat op een ecologische manier geproduceerd is. Zo wordt alles bij Hülsta op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd en dragen wij ook als Speksnijder bij aan ons milieu, Hülsta zal na de verbouwing in 2019 een groot deel van onze showroom in beslag nemen.

Woontrends 2019 Speksnijder Interieur Architectuur

Wat ook alles met aarde, natuur en milieu te maken heeft is de doorzettende trend Urban Jungle. We omringen ons met grote planten en maken meteen een statement met het groen om ons heen. Er zou vooral een grote rol worden weggelegd voor de pannenkoekenplant (Pilea peperomioides) en de geldboom (Pachira aquatica). Planten met gedessineerde bladeren doen het goed in 2019. En handig voor de mensen zonder groene vingers onder ons: ook kunstplanten mogen weer, wanneer deze niet meer van echt te onderscheiden zijn.

3. Cirkels en honinggraat

Iets wat we ook veel terug zien in het interieur is het gebruik van vormen. Cirkels en vierkante vlakken worden voor of op een wand gepresenteerd. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en is ook nog eens een leuke manier om een saaie of lange wand wat kleur te geven en lengte te doorbreken. Ook het toepassen van een decoratieve lambrisering of lijnenspel op de wanden zorgt ervoor dat je een ruimte groter of juist knusser maakt. Dit is vrij makkelijk zelf te maken en geeft je interieur gelijk een nieuwe uitstraling. Qua decoratie worden veel gladde objecten gebruikt. Niet alleen vazen maar ook andere ornamenten worden gebruikt om sfeer mee te creëren.

Ook de honinggraat is een trend van 2019. Bekijk de video van Flexa hoe je deze zelf kunt verwerken in jouw interieur.

4. Glamour en bling, een luxe sfeer

Het mag weer, 2019 wordt het jaar van glamour en bling in het interieur. Goud speelt daarbij een hoofdrol. De metallic tint kan je ook prima combineren met moderne materialen. Een beetje contrast kan net dat fraaie verschil maken. Eveneens als marmer en natuursteen zorgen voor een luxe sfeer. Ook andere kleurcombinaties zijn mogelijk, waarbij het allemaal wat gewaagder en spannender mag zijn. Zo wordt 2019 het jaar van de zachte materialen, zoals velours en fluweel. Een fluwelen stoel kan weer en ook een fluwelen bed is weer helemaal ‘in’.

Naast goud geeft ook koper warmte en luxe aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan banken of stoelen met koperen poten. Ook marmer wordt steeds meer een trend. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Waar wit marmer een moderne uitstraling heeft, is groen of zwart marmer iets stoerder. Zo kan je bijvoorbeeld zwart marmeren woonaccessoires mixen met een industrieel interieur of een groen marmeren wandklok in een wat meer modernere keuken. Leer en gekleurd glas in combinatie met natuursteen of messing is ook populair.

Overige kleuren: indigoblauw, donkerpaars, chilirood, currygeel en heel donker groen, mos groen, het liefst in velours of fluweel. Gelukkig gaan deze kleuren allemaal prima met Spiced Honey, zijn ze in mooie cirkels te schilderen en hebben vele in combinatie een luxe uitstraling.

Wat de experts in 2019 het liefst niet meer zien:

  • Lege boekenkasten. De laatste jaren werden de kasten vol gezet met vaasjes, souvernirs en plantjes. Maar volgens de experts moet de boekenkast zijn functie weer terugkrijgen.
  • Geheel witte keukens. Warmere kleuren zien zij liever met bijvoorbeeld handgrepen in vintage look.
  • Behang, op maar één muurtje (omdat men niet durfde) met een veel te hip en extreem behangetje.

Hulp of inspiratie nodig voor het toepassen van de woontrends van 2019? Kom eens langs in onze showroom, wij adviseren u graag!