Label Base X tassen gemaakt van Yak leer

Handmade
De exclusieve tassen van Label Base-X zijn bij ons verkrijgbaar! Echte handgemaakte leren tassen die een leven lang bij je blijven. De Label Base-X tassen hebben een pure uitstraling en zijn met oog voor detail gemaakt. De Label Base X heeft voor ieder wat wils. Label Base-X heeft de tas die nooit verveelt.

Made in Holland
De exclusieve collectie is ontworpen door topontwerper Gerard van den Berg, ondernemer/ ontwerper Ivo van den Berg en ontwerper Tom Dissel. Alle tassen worden in Nederland gemaakt.

Jouw Label Base-X tas leeft helemaal met je mee.

Het exclusieve yak leer dat Base-x gebruikt gaat een leven lang mee en wordt er door de jaren heen alleen maar mooier op.

Yak leer is sterk. Dit komt omdat yaks hun leven leiden onder extreme omstandigheden. De yak leeft in het Himalaya gebergte op een hoogte van 3000 meter. Op die hoogte kunnen de temperaturen sterk wisselen en extreem laag zijn (-40°c). De compacte huid van de yak beschermt tegen de extreme temperaturen en dat maakt het leer zeer sterk en duurzaam.

Het specifieke uiterlijk van yak leer ontstaat doordat yaks door de Tibetaanse mensen gebruikt wordt als lastdier op het land, melkvee voor de boeren en als transportdier tijdens expedities door de Himalaya. Door deze zware levensomstandigheden en de invloed van insecten ontstaat het doorleefde uiterlijk van het leer.

Het yak leer dat gebruikt wordt voor de Label Base-X tassen wordt afgewerkt met een onzichtbare water- en vuilwerende finish. Het leer herstelt zichzelf van krassen en tekent op contactplekken. Jouw Label Base-X tas leeft helemaal met je mee.

No products found which match your selection....