THONET

Historie

Het Duitse bedrijf Thonet is een van de oudste familiebedrijven in de meubelindustrie ter wereld. Al sinds 1819 produceert het bedrijf hoogwaardig meubilair. Deze meubelmaker is wereldwijd bekend geworden door de bijzondere ontwerpen en baanbrekende technologieën. Het streven is om de ultieme combinatie tussen vorm, functionaliteit en esthetiek te vinden en dit is terug te zien in de gehele collectie van het merk.

Klassieke modellen

De legendarische stoel nr. 14 heeft gezorgd voor het eerste succes in 1859. De oprichter Michael Thonet ontwerp de zogeheten Weense koffiehuisstoel en dit betekende het begin van een glansrijke carrière. Een nieuwe techniek gebruikt bij deze iconische stoel was het buigen van massief eikenhout. Dit was nog nooit eerder gedaan en dit zorgde ervoor dat voor het eerst massaproductie van stoelen mogelijk was.

Een terugkerend element in de collectie van dit Duitse meubelmerk is de stalen buis. Het bedrijf was rond de jaren 30 van de vorige eeuw namelijk de grootste producent wereldwijd van de toentertijd nieuwe stalen buismeubelen. Tegenwoordig wordt er nog steeds gebruik gemaakt van stalen buizen en dit wordt gezien als de handtekening van Thonet. Zowel de eerste stalen buismeubelen en de meubelen van gebogen hout worden vandaag de dag beschouwd als mijlpaal in de designgeschiedenis.

Hedendaagse collectie

Naast vele klassiekers heeft het Duitse meubelmerk ook veel eigentijdse en nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie. Het proces van vernieuwing staat volgends Thonet nooit stil. Hierdoor worden er continue nieuwe modellen ontworpen geheel in deze tijdgeest. Voor wie geen genoeg kunnen krijgen van de klassiekers van gebogen hout en stalen buizen heeft het merk meerdere klassieke modellen in de collectie.

De collectie is divers te noemen en biedt vele producten op het gebied van wonen en werken. Strakke stoelen en banken, maar ook luxe relaxfauteuils zoals de 808 behoren tot de collectie van de Duitse meubelmaker. Naast zitmeubelen maakt Thonet ook verschillende salon- en bijzettafels zodat het gehele interieur in dezelfde stijl doorgevoerd kan worden.

Enthousiast geraakt over de producten van Thonet? In onze showroom in Bergambacht hebben wij meerdere modellen staan en bent u van harte welkom om uw wensen te bespreken.