Deze klant uit Gouda kwam bij ons in de winkel op zoek naar meubelen. Na een spontaan gesprek hebben we aangeboden om zelf naar de kamer te komen kijken. Dat hebben we gedaan, en uiteindelijk hebben we de inrichting van de kamer op ons genomen.

Uiteindelijk zijn wij erg blij met het resultaat, en de klant natuurlijk ook. We hebben een vrolijke, kleurrijke kamer gecreëerd. De ruimte wordt beter benut en het is alsof de kamer een stuk groter is geworden.

Lees verder en we vertellen je hoe we dat voor elkaar hebben gekregen.

Een ruimere zithoek

De woonkamer is L-vormig met in het kleine gedeelte de zitgroep. Dit kleine gedeelte wordt afgescheiden door een bouwkundige boog. Dit zorgt voor een kader waar de zitgroep nooit buiten is gekomen. De zithoek was hierdoor aardig krap, en de rest van de kamer leeg en ongezellig.

Om de zithoek groter te maken, hebben wij de hoekbank van Rolf-Benz door de boog geplaatst. Hierdoor is de zithoek een stuk groter geworden. Achter de bank ontstond een loze ruimte. Deze hebben we als verdiepte vensterbank dichtgezet zodat een soort sidetable ontstaat.

Slim schuiven in de keuken

Ook over de keuken was de klant niet meer tevreden. De keuken is vanuit de zithoek zichtbaar en je keek vanaf de bank tegen de hoge kasten en koelkast aan. Wij wilden de keuken daarom een rustiger aanblik geven. Daarom hebben we de kast en koelkast naar de andere kant verhuisd. Nu deze uit het zicht zijn, is er een mooie rustige wand zichtbaar. Een veel fijner uitzicht!

Het verplaatsen van de kasten en koelkast ging niet zomaar. Door het raam in de keuken moesten we ondiepe kasten gebruiken, waardoor de koelkast uitstak. Hierdoor ontstond het idee om van de koelkast een zwevend blok te maken. Door de plaatsing en de mooie houten afwerking geeft de koelkast nu juist iets unieks.

Het schiereiland hebben we geplaatst zodat je vanuit de kamer niet tegen de onderkasten aankijkt. Tegen het eiland hebben we een eethoek gezet. De tafel en de lange eetkamerbank tegen de muur zorgen voor veel loopruimte vanuit de gang. Bovendien kan de kok tijdens het koken gezellig een praatje maken met de mensen in de eethoek.

Bewust tegels kiezen

De oude vloer had kleine vierkante tegels. Ook was er langs de wand een donkere rand geplaatst. Deze twee factoren maakten de kamer optisch klein.

We hebben een PVC-vloer gelegd met grote tegels. Dit maakt een groot verschil. Met de nieuwe vloer voelt de kamer gelijk een stuk ruimer. De wanden zijn glad gestuukt en licht gesaust.

Vrolijke kleuren

In de woonkamer is veel kleur te vinden. We hebben de gordijnen, horizontale lamellen, eethoek en zitgroep op elkaar afgestemd. De gordijnstof was hierbij leidend. Het is een vrolijk en frivool geheel dat helemaal bij de klant past.

Bedankt José Donatz voor de mooie foto’s!