Woonkamer Groene Hart

Enige tijd geleden, op een doordeweekse middag, kwam onze klant binnen. Hij kwam samen met zijn zoon en schoondochter even rondkijken. En hij was opzoek naar een nieuwe eetkamertafel.  Na de winkel te zijn doorgelopen, dronken we met elkaar een kopje koffie. Langzaam maar zeker kwam naar voren dat hij een andere werkplek wenste en een andere zithoek ook geen kwaad kon. We hebben een poosje met elkaar gesproken en maakten een afspraak dat ik in de woning zou komen kijken. En aan de hand daarvan een ontwerp zou maken.

Toen ik aankwam bij onze klant werd ik hartelijk ontvangen met een kopje koffie en een koekje. We zijn gaan zitten en bespraken wat er wenselijk was. De eindconclusie was dat ik uit zou gaan van een lege ruimte en daar een nieuwe indeling voor zou maken. Ik mocht van alles verzinnen. Ook zou ik nadenken over de kleuren die we zouden toepassen. Het was een smalle woonkamer met in het midden een grote openhaard. En dit zou voor ons een uitdaging worden om de gehele ruimte goed te benutten, want het leek ons leuk om de openhaard te behouden.

Weer terug op de zaak ben ik gaan schetsen, rekening houdend met de wensen. Zijn B&O installatie moest een goede plek krijgen en de rode wand die speciaal Stucco stucwerk had, moesten we proberen te behouden. Ook was een grote eetkamertafel erg wenselijk, want daar werd veel aan gezeten.

Toen het ontwerp en kleur-collage klaar was nodigden we de klant uit om naar het ontwerp te komen kijken. De kleuren waren gelijk fantastisch. Ik had ervoor gekozen om de warme kleur rood toe te passen en ook fris wit voor meer ruimte. Ook de indeling was verrassend. We hadden een glazen schuifdeur geadviseerd zodat je de kamer af kon sluiten, maar het toch ruimtelijk bleef. De fauteuils van de Sede zijn draaibaar zodat je ze richting de prachtige tuin of de openhaard kan draaien. De EGO bank van Rolf Benz, met voetenbank voor de televisie, heeft een diepe donker bruine kleur die ook mooi combineert met de PVC vloer. Het TV-meubel, de boekenkast en de werkplek van Interlübke Cube hebben we expres licht gelaten. Bij de eethoek van Zumsteg hebben we bewust het rood van de eetkamerstoelen gecombineerd met het frisse wit van de eetkamertafel, om zo alle onderdelen in het interieur samen te kunnen voegen.

We wilden het gehele interieur lichter en optisch hoger maken.

Als we met dit ontwerp verder zouden gaan zou er ook een behoorlijke verbouwing bij komen kijken. Onze klant vond het prettig als hij dit zelf allemaal niet hoefde te regelen. Samen met onze jongens van de buitendienst hebben we de elektricien en de stukadoor aangestuurd en een planning gemaakt.

Wij zijn erg blij het met resultaat en onze klant geniet nog steeds iedere dag van zijn sfeervolle nieuwe interieur!